Kunstenaars

Etienne Beaucoup

Upcycling Art

Capt. Étienne Beaucoup is een Belgian upcycling artiest en creëert unieke kunstobjecten, lampen en meubels  met een retro futuristisch karakter.  Zijn fascinatie voor enerzijds sciencefiction en anderzijds de industriële revolutie is duidelijk zichtbaar in zijn sculpturen. Steampunk, dieselpunk, atompunk of raypunk zijn stromingen waar je het werk van Etienne zou kunnen onder catalogeren, maar anderzijds zijn het dan toch eerder weer utopische vormen die zich niet steeds in een hokje laten duwen.

Voor zijn creaties tracht hij enkel en alleen gerecycleerde materialen zoals oude metalen, sloophout, bouwafval en andere verloren materialen te gebruiken. Een kapot expansievat, uitgebroken verwarmingsbuizen, doorgeroeste motoren, een oude rolluik, een zak petflessen of een pot oude schroeven. Voor veel mensen is dit afval waar ze zo snel mogelijk vanaf willen. Maar voor Capt. Étienne Beaucoup is het net een berg vol schatten. Hij maakt een harmonieuze selectie van gerecycleerde onderdelen en laat de fantasierijke kronkelingen van zijn droomwereld door zijn handen stromen om er opnieuw verbazingwekkende vormen mee te scheppen. Via zijn werk tracht hij de beschouwer duidelijk te maken dat we materialen te snel zien als verloren en niet genoeg nadenken over het potentieel ervan.

Voor Captain Étienne Beaucoup hoeft kunst ook niet enkel  “kunst” te zijn, maar kunnen deze objecten evengoed nog een extra meerwaarde bieden voor de locatie waar ze staan. De lijnen tussen artistiek werk en gebruiksvoorwerp vervagen dikwijls in zijn werk.

Adres tentoonstelling:  13

Kasteelstraat 87 1500 Halle

Contact:

captain@etiennebeaucoup.com

www.etiennebeaucoup.com

0472 20 70 57